• RELIABLE POWER SOLUTIONS INDUSTRY, BUSINESS & HOME
  АВТОМАТИЧНИ ДИЗЕЛОВИ ГЕНЕРАТОРИ

  GRUPELкачество, надеждност и ефективност

  АВТОМАТИЧНИ ДИЗЕЛОВИ ГЕНЕРАТОРИ 8-81 kWA

  SMARTRange

  8-81kVA– гамата дизелови генератори Smart Range се състои от продукти подходящи за резервирано захранване на жилищни сгради и дребен към средно насочен бизнес. Генераторите се предлагат с мотори собствена марка Grupel .

  АВТОМАТИЧНИ ДИЗЕЛОВИ ГЕНЕРАТОРИ 87-700kVA

  INDUSTRIALRange

  87-700kVA-гамата промишлени дизелови генератори Industrial Range е специално разработена за индустриалния сектор и е проектирана да работи като основен или авариен източник на захранване. Тези генератори са предназначени за разнообразен набор от приложения .

  АВТОМАТИЧНИ ДИЗЕЛОВИ ГЕНЕРАТОРИ 700-1000kVA

  HEAVYRange

  700-1000kVA– гамата промишлени дизелови генератори Heavy Range е специално разработена за да задоволи индустриалните нужди с високи енергийни изисквания. Тази гама се състой от контейнерни дизелови генератори проектирани да осигурят захранване с ниско или средно.

АВТОМАТИЧЕН ДИЗЕЛОВ ГЕНЕРАТОР Grupel 135kW/168kVA

МОЩНОСТ: 135KW/168KVA

ФАЗИ: ТРИФАЗЕН

ГОРИВО: ДИЗЕЛ

ДВИГАТЕЛИ
АЛТЕРНАТОРИ

АВТОМАТИЧЕН ДИЗЕЛОВ ГЕНЕРАТОР Grupel 135kW/168kVA
Производител: Grupel
Произведен в: Португалия
Двигател (марки): Baudouin, Grupel, FPT(Iveco), Perkins, Volvo
Обороти на двигателя: 1500 оборота в минута
Охлаждане: Водно. Подгрев за готовност за работа при ниска температура.
Максимална мощност: 135kW (киловата)/168kVA (киловолтамперa)
Номинална мощност: 122kW (киловата)/152kVA (киловолтамперa)
Алтернатор: Leroy Somer, Grupel
Брой фази: 3 (трифазен)
Изходно напрежение: 400V
Честота: 54 Hz
Стартиране: Електронен старт. Автоматичен старт. Дистанционен старт.
Управление: Електронен панел с дисплей. Опция за отдалечено управление и мониторинг чрез ethernet

Разход на гориво @ 50% натоварване: 16.7 литра/час

Разход на гориво @ 75% натоварване: 24.6 литра/час
Вместимост на резервоар за гориво: 400 литра
Опции за резервоара: Увеличаване на обема. Двойна стена (при някои модели)
Непрекъсната работа без зареждане при 75% натоварване: 16 часа
Защита от вода, прах: IP23
Ниво на шум на 7 метра: 72 dB(A) (CE certified)
ДхШхВ (мм): 3100x1185x1800
Маса: 2085 кг.
KW: 135 kW
kVA: 168 kVA

АВТОМАТИЧЕН ДИЗЕЛОВ ГЕНЕРАТОР Grupel 135kW/168kVA

 • ВЪЗМОЖНОСТ ЗА НАЕМ НА ДИЗЕЛОВ ГЕНЕРАТОР

 • ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ОПЕРАТИВЕН ЛИЗИЗНГ НА ДИЗЕЛОВ ГЕНЕРАТОР

АВТОМАТИЧЕН ДИЗЕЛОВ ГЕНЕРАТОР Grupel 135kW/168kVA – изтеглете PDF фйл

Ние, инженеринговият екип на Ейч Ай, предлагаме гаранционна поддръжка на нашите машини – тя е наше основно задължение и ние я изпълняваме безусловно и безупречно. Затова всеки един наш проект приключва не с монтажа и въвеждане в експлоатация на нашата техника, а две години по-късно – с изтичането на периода на гаранцията. Следвайки тази философия, ние получаваме най-висока оценка от нашите клиенти за доказания професионализъм. Разумната употреба на машините надхвърля далеч периода на гаранцията и ние знаем, че колкото по-добре те са поддържани, толкова по-дълго ще ви служат. Следгаранционната поддръжка е разумен и далновиден избор за инвестиция в бъдещето на вашата машина. Ние предлагаме широк кръг услуги под формата на абонаментна поддръжка или еднократна такава, с които подсигуряваме мониторинг на устройствата, тестове и регулярна смяна на консумативите. Потърсете ни за повече детайли.

ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ?

Малките генератори

Портативните генератори (до 15kW) най-често използват за гориво бензин. По-мощните – задължително дизелово гориво.

Трифазен ток

Ако имате достъп до трифазен ток, но консуматорите ви са монофазни, добрият вариант е да се използва трифазен дизелов генератор плюс разпределително табло за фазите.

Двигател на генератора

„Сърцето“ на генератора е двигателят. За него следва да се полага грижа както за двигателите на автомобилите. Препоръчваме редовна смяна на консумативи (филтри, масло и други) на всеки 250 часа работа или 2 години.

Автономия на генератора

Автоматичните дизелови генератори са напълно автономни. Те сами стартират при отсъствие на ток, а при възстановяването му минават в режим “stand by”. Въпреки това те имат нужда от малко внимание – проверка на нивото на горивото, поддръжка (от техническо лице).

Прекъсване на ел. захранването

Когато токът спре, генераторът се пали, но токът се възстановява едва след 30-40 секунди? Това е нормално защото генераторът се нуждае от време да нормализира работата си, за да може да произвежда качествен ток.

Работа през зимата

Как стартират генераторите през зимата? Съвременните машини имат подгревни устройства, които поддържат охладителната течност топла през студените месеци, а оттам – и двигателя.

Качество на тока

Генераторът ми се включва, а видно има ток.. какъв е проблемът? Добрите генератори следят постоянно качеството на тока – напрежението му. Когато напрежението падне или се увеличи значително (+/- 10%), генераторът се включва автоматично и замества основното захранване до връщане на напрежението в нормални граници. Така генераторът предпазва електрическите консуматори от изгаряне. Този толеранс от +/-10% може да се увеличи софтуерно, но ние не препоръчваме това да се прави, освен ако не планирате подмяна на уреди.

Шум

При работа генераторите издават шум. Нискочестотен, ненатрапчив, обикновено не пречещ дори на спящи хора. Произведените в ЕС генератори отговарят на всички стандарти за шум за такива съоръжения.

Подходящо място за генератора

При избора на място за инсталиране на генератора следва да се вземат под внимание някои технически изисквания, но важно също е да се подсигури комфорт на ползващите: изберете отдалечено място от основните дейности в имота, далеч от спалните помещения, в обратна посока на преобладаващия вятър.

Обезопасяване 

Шумоизолираните генератори, инсталирани на открито, не са опасни за деца и домашни любимци. Въпреки това ви съветваме да ограничите достъп до тях максимално (туите са отлично решение).

В затворени помещения

Генератори могат да се инсталират и в затворени технически помещения. В такъв случай следва да се направят някои допълнителни инсталации – за приток на въздух и извеждане на изгорели газове, както и да се спазят изисквания за безопасност на ползване и против пожар.

Дим

При стартиране на генератора от ауспуха излиза облак черен дим, който веднага намалява до почти невидими стойности. Това е нормално и е свързано със сравнително рядкото използване на устройството.

Мощност на генератора

Когато дефинирате мощността на генератора, резервираните консуматори следва да са около 75% от нея. Така запазвате известен резерв при стартиране, както възможност за инсталиране на нови консуматори. Ако консуматорите са под 40% от мощността на генератора, машината не работи добре и могат да се появят технически проблеми. Смятайте внимателно, а най-добре – обадете ни се – ние сме професионалисти в инженеринга на резервираното захранване.

Възстановяване на захранването

Време между спиране на тока и възстановяването му от генератора – около 40 секунди. Това е нормално и технически нужно време. Ако се нуждаете определени консуматори да не спират работа и за секунда – за тях ще Ви предложим UPS-устройство.

Изчисляване на реална мощност

Математическият сбор на консумацията от табелките на уредите ви невинаги дава общата необходима мощност. Ако имате електрически помпи или други уреди с електромотори, стартовият ток е по-висок от номиналния. Понякога – значително. Трябва да съобразите мощността на генератора с този факт.те